DÖRT PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler: 5 adet yufka, 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri, 100 gr ezilmiş Erzincan tulum peyniri, 100 gr rendelenmiş beyaz peynir, 100 gr doğranmış dil peyniri, 3 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, 1/2 su bardağı su, 1/2 paket susam
Fırını 200 dereceye ayarlayın.Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. En son suyu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin. Tepsiyi yağlayın. Yufkayı fazlalıklar tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Kaşıkla sıvı harçtan alıp yufkanın yüzeyine yayın. 2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak yüzeye yayın, üstüne tekrar sıvı harçtan sürün. 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. 4. yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm peynirleri karıştırarak yüzeye yayın. 5. yufkayı yine aynı şekilde üzerine koyun ve harcı yufkanın yüzeyine sürün. Son olarak en alta konduğunuz yufkanın kenarlarını son yufkanın üstüne kapatın. Kalan harcı üstüne sürün ve birkaç yerden çatalla delin. Tüm yüzeye susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınınca keserek servis yapın.
BROWNİ
Malzemeler: 125 gr tereyağ, 320 gr bitter çikolata, 3 yemek kaşığı kakao, 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağından biraz fazla un, 1 paket vanilya, Yarım çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ceviz
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritip ocaktan alın. Önceden ince ince kıydığınız çikolatayı yağa ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın. Kakaoyu da ekleyerek iyice karıştırın. Başka bir kapta mikserle yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyerek beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra çikolatalı karışımı yavaş yavaş yedirerek ilave edin. Vanilya ve tuz eklediğiniz elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. En son cevizi ekleyin ve yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün. Öncedenısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz ılınınca dilimleyip, ılık servis yapın. İsteğe bağlı olarak meyve sosu veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.
HAVUÇLU KREMALI MÜFFİN
Malzemeler: 3 adet yumurta, 200 gr un (2 su bardağı), 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, 250 gr. toz şeker(1.5 su bardağından biraz fazla), 2 su bardağı havuç rendesi, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı ceviz, 1 paket kabartma toz

Kreması için: 200 gr labne peynir, 50 gr pudra şekeri, 1 paket vanilya

Fırını 200 dereceye ayarlayın.Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. En son suyu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin. Tepsiyi yağlayın. Yufkayı fazlalıklar tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Kaşıkla sıvı harçtan alıp yufkanın yüzeyine yayın. 2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak yüzeye yayın, üstüne tekrar sıvı harçtan sürün. 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. 4. yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm peynirleri karıştırarak yüzeye yayın. 5. yufkayı yine aynı şekilde üzerine koyun ve harcı yufkanın yüzeyine sürün. Son olarak en alta konduğunuz yufkanın kenarlarını son yufkanın üstüne kapatın. Kalan harcı üstüne sürün ve birkaç yerden çatalla delin. Tüm yüzeye susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınınca keserek servis yapın.
TUZLU KURABİYE - 3 ÇEŞİT
Malzemeler: 135 gr un, 120 gr yumuşamış tereyağı, 170 gr rende eski kaşar, 1 fiske tuz, 100 gr ince doğranmış yeşil zeytin, 1 diş sarımsak, 2 çay kaşığı kekik, 1 dal biberiye, 20 gr susam

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yağı ve unu bir çatal yardımıyla ezerek iyice karıştırın. Rende peyniri ve tuzu ilave edip yoğurun ve üç eşit parçaya ayırın. Birinci hamura ince doğranmış zeytin, ikinci hamura sarımsak rendesi ve kekik, üçüncü hamura ise biberiye ve susam ilave ederek ayrı ayrı yoğurun. Her üçünü de aynı kalınlıkta rulo şekline getirip streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlendirin. Çıkardıktan sonra keskin bir bıçakla dikkatlice dilim dilim keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyarak 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
ÇİKOLATALI MEYVE SOSLU RULO
Çikolatalı Kreması: 1 lt süt, 100 gr tereyağı, 100 gr acı dark kakao, 60 gr mısır nişastası, 100 gr un, 100 gr toz şeker

Pandispanyası: 6 adet yumurta, 250 gr toz şeker, 250 gr un(220 gr un + 30 gr mısır nişastası), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Vişne veya nar suyu

Sütü kaynatın. Yağı derin bir kapta eritip ocaktan indirin. Birlikte elenmiş un ve mısır nişastasını yavaş yavaş karıştırarak yağa ekleyin. Ardından şeker ve kakaoyu ilave edin. Tekrar ocağın üstüne koyup, kaynamış sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli aynı yönde karıştırarak pişirin. Katılaşınca ocaktan indirerek soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazları, mikser veya çırpma teli ile kar halini alıp, kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Sarıları ayrı bir kapta çırpın ve kar haline gelmiş yumurta aklarını, silikon spatula ile yavaşça alttan alttan karıştırarak söndürmeden karıştırın.Ardından elenmiş un, şeker ve vanilyayı yavaşça ilave ederek aynı dikkatle karıştırın. 25-30 cm boyutlarında dikdörtgen veya kare bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serdikten sonra, üzerine pandispanya hamurunu döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 10-15 dakika pişirin. (Her fırının ısı ayarlarında küçük farklılıklar olabileceğini dikkate alarak, pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Fırından çıkardığınız pandispanyayı 1-2 dakika bekledikten sonra rulo yapıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ruloyu açıp, ters çevirip yağlı kağıdı ayırın. Pandispanyanın yüzeyine meyve suyu serperek hafifçe nemlenmesini sağlayın. (Fazla ıslanırsa çikolata sosu sürmekte zorlanırsınız.) Üzerine de çikolatalı sosu spatulayla düzgün bir şekilde yayın. Bir kenardan başlayarak, pandispanyayı kırmadan yavaşça rulo yapın ve buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri eleyip, dilimleyerek taze meyve zile süsleyip sunum yapın.
DÖRT PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler: 5 adet yufka, 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri, 100 gr ezilmiş Erzincan tulum peyniri, 100 gr rendelenmiş beyaz peynir, 100 gr doğranmış dil peyniri, 3 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, 1/2 su bardağı su, 1/2 paket susam

Fırını 200 dereceye ayarlayın.Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. En son suyu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin. Tepsiyi yağlayın. Yufkayı fazlalıklar tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Kaşıkla sıvı harçtan alıp yufkanın yüzeyine yayın. 2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak yüzeye yayın, üstüne tekrar sıvı harçtan sürün. 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. 4. yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm peynirleri karıştırarak yüzeye yayın. 5. yufkayı yine aynı şekilde üzerine koyun ve harcı yufkanın yüzeyine sürün. Son olarak en alta konduğunuz yufkanın kenarlarını son yufkanın üstüne kapatın. Kalan harcı üstüne sürün ve birkaç yerden çatalla delin. Tüm yüzeye susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınınca keserek servis yapın.
BROWNİ
Malzemeler: 125 gr tereyağ, 320 gr bitter çikolata, 3 yemek kaşığı kakao, 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağından biraz fazla un, 1 paket vanilya, Yarım çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ceviz

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritip ocaktan alın. Önceden ince ince kıydığınız çikolatayı yağa ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın. Kakaoyu da ekleyerek iyice karıştırın. Başka bir kapta mikserle yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyerek beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra çikolatalı karışımı yavaş yavaş yedirerek ilave edin. Vanilya ve tuz eklediğiniz elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. En son cevizi ekleyin ve yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün. Öncedenısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz ılınınca dilimleyip, ılık servis yapın. İsteğe bağlı olarak meyve sosu veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.
HAVUÇLU KREMALI MÜFFİN
Malzemeler: 3 adet yumurta, 200 gr un (2 su bardağı), 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ, 250 gr. toz şeker(1.5 su bardağından biraz fazla), 2 su bardağı havuç rendesi, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı ceviz, 1 paket kabartma toz

Kreması için: 200 gr labne peynir, 50 gr pudra şekeri, 1 paket vanilya

Fırını 200 dereceye ayarlayın.Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yoğurdu ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. En son suyu ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin. Tepsiyi yağlayın. Yufkayı fazlalıklar tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Kaşıkla sıvı harçtan alıp yufkanın yüzeyine yayın. 2. yufkayı 4-5 parçaya ayırarak yüzeye yayın, üstüne tekrar sıvı harçtan sürün. 3. yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. 4. yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tüm peynirleri karıştırarak yüzeye yayın. 5. yufkayı yine aynı şekilde üzerine koyun ve harcı yufkanın yüzeyine sürün. Son olarak en alta konduğunuz yufkanın kenarlarını son yufkanın üstüne kapatın. Kalan harcı üstüne sürün ve birkaç yerden çatalla delin. Tüm yüzeye susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınınca keserek servis yapın.
TUZLU KURABİYE - 3 ÇEŞİT
Malzemeler: 135 gr un, 120 gr yumuşamış tereyağı, 170 gr rende eski kaşar, 1 fiske tuz, 100 gr ince doğranmış yeşil zeytin, 1 diş sarımsak, 2 çay kaşığı kekik, 1 dal biberiye, 20 gr susam

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yağı ve unu bir çatal yardımıyla ezerek iyice karıştırın. Rende peyniri ve tuzu ilave edip yoğurun ve üç eşit parçaya ayırın. Birinci hamura ince doğranmış zeytin, ikinci hamura sarımsak rendesi ve kekik, üçüncü hamura ise biberiye ve susam ilave ederek ayrı ayrı yoğurun. Her üçünü de aynı kalınlıkta rulo şekline getirip streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlendirin. Çıkardıktan sonra keskin bir bıçakla dikkatlice dilim dilim keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyarak 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
ÇİKOLATALI MEYVE SOSLU RULO
Çikolatalı Kreması: 1 lt süt, 100 gr tereyağı, 100 gr acı dark kakao, 60 gr mısır nişastası, 100 gr un, 100 gr toz şeker

Pandispanyası: 6 adet yumurta, 250 gr toz şeker, 250 gr un(220 gr un + 30 gr mısır nişastası), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Vişne veya nar suyu

Sütü kaynatın. Yağı derin bir kapta eritip ocaktan indirin. Birlikte elenmiş un ve mısır nişastasını yavaş yavaş karıştırarak yağa ekleyin. Ardından şeker ve kakaoyu ilave edin. Tekrar ocağın üstüne koyup, kaynamış sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli aynı yönde karıştırarak pişirin. Katılaşınca ocaktan indirerek soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazları, mikser veya çırpma teli ile kar halini alıp, kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Sarıları ayrı bir kapta çırpın ve kar haline gelmiş yumurta aklarını, silikon spatula ile yavaşça alttan alttan karıştırarak söndürmeden karıştırın.Ardından elenmiş un, şeker ve vanilyayı yavaşça ilave ederek aynı dikkatle karıştırın. 25-30 cm boyutlarında dikdörtgen veya kare bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serdikten sonra, üzerine pandispanya hamurunu döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 10-15 dakika pişirin. (Her fırının ısı ayarlarında küçük farklılıklar olabileceğini dikkate alarak, pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Fırından çıkardığınız pandispanyayı 1-2 dakika bekledikten sonra rulo yapıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ruloyu açıp, ters çevirip yağlı kağıdı ayırın. Pandispanyanın yüzeyine meyve suyu serperek hafifçe nemlenmesini sağlayın. (Fazla ıslanırsa çikolata sosu sürmekte zorlanırsınız.) Üzerine de çikolatalı sosu spatulayla düzgün bir şekilde yayın. Bir kenardan başlayarak, pandispanyayı kırmadan yavaşça rulo yapın ve buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri eleyip, dilimleyerek taze meyve zile süsleyip sunum yapın.
MİSAFİRLERİNİZİ LEZZETLİ İKRAMLAR VE İÇECEKLER İLE AĞIRLARKEN, ONLARA BİR SÜRPRİZ YAPIN VE YARATICI BİR 'HOŞGELDİNİZ' MESAJI HAZIRLAYIN!

Günümüzde artık davetler kadar, davetlerdeki ikramlar ve dekorasyon uygulamaları da birbirinden ilgi çekici ve ilham veren detaylarla hazırlanıyor. Davetlilere kendilerini özel hissettiren bu detaylar ile sunumlar ve davetin atmosferi de unutulmaz oluyor. İşte, davetlerinizde kullanabileceğiniz, mekanı güzelleştirecek dekoratif birdetay ve uygulama fikri: Evde kullanmadığınız fotoğraf çerçevelerinden birini ya da birkaçını seçip, içlerine yerleştirmek üzere el yazınızla bir ‘Hoş Geldiniz mesajı’ hazırlayın. Davetin menü içeriğini de bu yazıya Mekleyebilir, hatta davetliler için günün havasına veya mevsimine dair küçük notlar ekleyebilirsiniz. Mesajı biraz renklendirmek adına sunumda kullandığınız kurdeleleri yine değerlendirebilirsiniz